147 miljoner försvann i Socialnämnden, ingen ansvarsfrihet.
Igår togs ett historiskt korrekt beslut. 13 politiker i Karlskrona socialnämnd vägras ansvarsfrihet men var försvann 147 miljoner i skattepengar år 2018 ?

För att inte oroa dig som skattebetalare har SVT och SR påbörjat sin mörkläggning, av statligt finansierade "granskare" kommer du sannolikt inte få några svar, möjligen förvillande icke-svar för att förvirra dig. Karlskrona kommuns skattebetalare som 2018 betalade 4000:- per person i skatt kommer troligen aldrig få veta var de 147 miljonerna bara "försvann" inom Karlskrona socialtjänst.

Om vi lägger ihop de ledtrådar som framkommit har vi följande uppgifter : 
- 20 platser på HVB-hem för ensamkommande "barn" har kostat 1500:-/dygn (hotell ?) vilket ger 11 miljoner.
- Dessa män (varav några lagfördes för sexuella övergrepp) fick gratis biljetter av socialtjänsten till festivaler i Karlskrona där övergreppen begicks, ca 20 män a 500:- per biljett = 10.000:-.
- Socialförvaltningens chef Claes Wiriden fick sparken för att han skrev olagliga kontrakt som gick över Claes Wiridens attestgräns (länk)Claes Wiriden "lämnade" inte sitt uppdrag så som påståtts i statsunderstödd media (länk)Claes rensade några äldreboenden i centrala Karlskrona där pensionärer flyttades ut i småbyar kring Karlskrona på landsbygden för att bereda plats åt asylsökande. Claes Wiriden skrev hyreskontrakt på asylboenden för tiden 2017 till 2025 för minst 2.4 miljoner per år.
Kända kostnader är alltså 11 + 0,01 +2.4 miljoner = 13,4 miljoner. Till detta kommer Socialförvaltningens planerade budget för 2018 om 70 miljoner som övertrasserades med 77 miljoner, socialtjänsten "råkade" alltså övertrassera HELA sin budget på några månader. Nu har vi hittat 83,4 miljoner av 147 miljoner, kvar är 63 miljoner som bara..poff..försvann.

Hade det funkat hemma hos dig ? 
Om du åker till affären för att handla och betalar dubbla priset för 1 liter mjölk istället för 9,95:-/liter, 50:- för ett paket korv istället för 25:- och 140:- för en bit ost istället för 69:- och på vägen hem "vaska" 50 liter bensin i avloppet, varför betala 16:-/liter för bränsle när du kan betala dubbla ? En kommun har råd, när pengarna är slut är det bara höja skatten och kräva mer. Det fina med en kommun är att brottslingarna aldrig behöver betala själv för det gör ju du. Du kommer aldrig få veta var pengarna försvann, det ser "grävande journalister" på statliga SVT och SR till att mörklägga så du slipper veta. Däremot får du lyxen betala när pengarna är slut för du har ju mer, så länge du kan stå upp kan du vara helt säker det finns en myndighet som kommer förskingra dina skattepengar, det finns alltid större hål att gräva för att slänga nya pengar. Hur länge har du råd att leva om du betalar dubbla priset för allt ? 

Vad vet vi ?
Det vi vet är att socialtjänstchefen Claes Wiriden hastigt "valde en annan chefstjänst" inom kommunen och strax efter kom Socialnämndens ordförande Ingrid Hermansson på att även hon ville göra något helt annat (länk). Istället för åtal blev Claes alltså belönad med en ny chefstjänst inom kommunen eftersom Claes är så bra på att följa regler och hantera ekonomi, det har vi skriftliga kontrakt som bevisar (länk). Före detta socialnämndens ordförande Ingrid Hermansson belönades med förtroendeposter i landstinget, Region Blekinge istället för åtal där hon får hantera långt större belopp än futtiga 63 miljoner som bara försvann.

Beskyddarna.
Om chefsåklagare Anne Boijmarker köper ett slott som sommarstuga ska du inte bli förvånad, någonstans måste stora mängder pengar ta vägen, att gräva nya hål och kasta ner pengar kanske kan vara riskabelt för du kan riskera gräva upp gamla pengar när du ska begrava de nya ?Det är en sak till du bör fundera över : Varför skrev Claes Wiriden ett hyreskontrakt till år 2025 för att lösa en "tillfällig" flyktingkris år 2017 ? (länk)


LexNoxa 2019-05-30, Peter Martinsson.