Granskning av en artikel från SVT avseende saklighet och opartiskhet.

LexNoxa Youtube-kanal, granskning av SVT-artikel (länk)

LexNoxa Youtube-kanal, granskning av SVT-artikel (länk)

Är SVT sakliga och opartiska enligt kraven i SVT's sändningstillstånd ? Nej inte ens i närheten visar det sig när vi granskar källorna för SVT's artikel. Det ser faktiskt ut som om SVT's reporter Matilda Nyberg ljuger, fulklipper och hittar på utan förankring i fakta eller verklighet.

Donald Trump är en mycket kontroversiell person. Hans ledarstil där han inför förhandlingar boxar och jabbar motståndaren mjuk långt före en förhandling synes bufflig men har gett resultat. Donald Trump har dessutom en förmåga att hålla många tankar i huvudet och är snabb framföra dessa men när Trump inte använder rätt fikonspråk haglar kritiken fårn förståndsbegränsade kritiker som fastnar på enstaka ord istället för att lyckas förstå budskapet. Kritiker gick så långt att de påstod Trump sagt Covid-19 patienter ska dricka blekmedel efter att Trump beskrivit biomedicinföretaget Aytu's Healight metod de utvecklat ihop med Cedars Sinai Medical center att föra ner en ljus slang med UV-ljus i patienternas lungor för att inifrån lungorna desinficera det slem Covid-19 viruset skapar i patienternas lungor. Länk till factcheck : (länk) .

Biomedicin företaget Aytu's Healight metod (länk)

Flera kritiker kritiserade Trump så hårt att Twitter och YouTube tog bort biomedicin företaget Aytu's konton för att försvåra avslöja att kritikerna av Trump hade fel. Några kritiker gick så långt att deras karriärer kommer upphöra om fakta och kunskap når den breda allmänheten bortom den okunniga  propaganda fakenews kanaler som SVT, CNN, Newyork times  med flera propagerar och det visar sig att Trump har rätt (länk).

Att företaget Aytu's konton stängdes av visar hur skrämmande stark den politiska propagandan är från att förhindra att de lögnare som smutskastar president Trump avslöjas.

En av dessa okunniga lögnare är SVT-reporten Matilda Nyberg som tar till desperata metoder för att ljuga ihop en helt annan historia om vad USA's president har sagt om bränderna på USA's västkust. SVT's Matilda Nyberg ljuger så pass grovt att hon lyckas bryta mot samtliga krav för SVT's sändningstillstånd vilket gör att SVT inte längre uppfyller motiveringen för tvångsavgiften av public service, Matilda har lyckats göra SVT till ett bedrägeriföretag som säljer en helt annan tjänst än vad som avtalats i public service avgiften.

Jag har redovisat hur SVT's Matilda Nyberg ljuger och förfalskar i en film på LexNoxa Youtube-kanal, granskning av SVT-artikel (länk).

LexNoxa, 2020-09-18, Peter Martinsson.