OmLexNoxa

Välkommen vem du än är.

Det här är Lex Noxa. 

Lex Noxa, latin, står för "Trasig rättvisa". Noxa har många betydelser som skadad, bristfällig, trasig, precis som vår juridik blivit.

Här på LexNoxa redovisar vi det vi anser trasigt. En del är inte direkt lagbrott men det är fel, vi måste laga det.

Sverige var ett rättssamhälle, Sverige hade en grundtrygghet. Vi har fortfarande fina lagar, i de flesta avseenden räcker lagarna vi har men tolkningen av lagarna har börjat missbrukas. I vår lagtolkning har vi plötsligt gett plats för aktivister, lobbyister och tyckare. Istället för etisk moral baserad på fakta med grund i väst europeisk kristen övertygelse glider vi nu till förmån för annan övertygelse. Vi har börjat bända på lagar, skapat obalans i straffskalor.

Vår stora övertygelse idag är pengar. I många lag rum har ekonomiska brott högre straffvärde än brott mot liv och hälsa, det är plötsligt viktigare straffa överträdelser av copyright än våldtäkt, att spöa ett barn är inte lika dåligt som att kopiera en film.

Det är här vi anser lagen är trasig. Liv och hälsa ska alltid stå överst oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Den lag vi enats om ska gälla. I alla lägen.

LexNoxa vill tillföra perspektivet moral och etik som idag saknas. 

Vill vi leva i en värld där vi inte bryr oss om varandra ? 

Kan vi leva utan kärlek ? 

Om du har massor av pengar, kommer du klara dig och leva resten av ditt liv lycklig med bara pengar ?

Vår etik slirar. En banks enda uppgift är att tillhandahålla pengar, pengar till den som behöver spara, pengar till den som behöver låna. Någonstans har vi börjat acceptera att banken som ska tillhandahålla pengar nu tjänar pengar på pengarna. Hur är det möjligt ?
Hur kan en bank som inte tillför mänskligheten någonting tillåtas tjäna mer än bonden som odlar mat och sparar sina pengar hos banken ?

Ett försäkringsbolag är en reservplan. Försäkringsbolaget ska hjälpa dig överleva om ditt hus brinner upp, om du blir av med ett ben måste du få hjälp till ett annat liv. Någonstans har vi börjat acceptera att försäkringsbolaget tjänar pengar på din reservplan. Om försäkringsbolaget bestämmer sig för att tjäna mycket pengar för direktören behöver en ny båt, kommer du kunna bygga upp ditt hus igen om det brinner ner ? Var ska du bo ?

Var går gränsen för våra sluttande plan ?

Istället för ilska, visa din kärlek, ilska hjälper dig inte. Engagera dig, håll upp dörren för nästa person efter dig, personen du möter är nog lika glad se dig, hälsa. 
Var vänlig, stötta den som snubblar, du kanske snubblar själv imorgon ?   

Vårt samhälle, det är du och jag, vi skapar vårt samhälle tillsammans och tillsammans kan vi göra vår tid här och nu till en bättre tid, en bättre plats, ett bättre liv. Tillsammans kan vi lyfta oss.

LexNoxa har utgivningsbevis, vi får efter bästa omdöme publicera personuppgifter. Vi måste följa pressetik och det är inte vår avsikt smutskasta någon men vi vill påtala fel.
Hos LexNoxa har du grundlagsskydd. Om du skickar uppgifter till oss får ingen fråga oss vem du är eller var vår information  kommer ifrån. Om vi publicerar måste vi veta det är sant, annars förlorar vi vårt utgivningsbevis. Inget av det vi skriver får vara osant och därför kommer vi ställa krav att verifiera det vi får höra. Vi behöver se journaler, protokoll, beslut, uttalanden och yttranden. Din information är säker hos oss. Oavsett vad vi tycker om informationen vi får kan vi inte avslöja eller publicera utan ditt medgivande.

Vi har mer kunskap än vi helst velat ha om vårt samhälle. Du kan sända oss information krypterat via tex TOR men TOR är bruten, inifltrerad. Vill du vara riktigt säker löser vi det, jag tänker inte berätta hur för det vore ju ganska dumt =0)

lexnoxa @ gmail.com